اهمیت حفظ و تأمین امنیت غذایی در کشور کمتر از امنیت دفاعی نیست

رئیس فراکسیون امنیت غذایی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اهمیت حفظ و تأمین امنیت غذایی در کشور کمتر از امنیت دفاعی نیست، گفت: چنانچه امنیت غذایی به درستی تأمین نشود امنیت دفاعی مناسبی هم نخواهیم داشت و میتوان گفت تأمین غذای کافی و سالم در زمره مسایل امنیتی است و شورای عالی امنیت ملی و مجلس شورای اسلامی به اهمیت آن واقف هستند.
به گزارش ایسنا، منصور علی زارعی، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در حاشیه بازدید از سازمان جهاد دانشگاهی تهران با بیان اینکه به موضوع امنیت غذایی در سیاستها و قوانین و اسناد بالادستی کشور توجه ویژهای شده است، تأکید کرد: بهعنوان مثال در اصل ۳ قانون اساسی، از کشوری بهعنوان کشور موفق نام برده که بتواند امنیت غذایی خود را تأمین کند.
وی ادامه داد: شاید برخی کشورها به علت شرایط اقلیمی نامناسب قادر به تأمین امنیت غذایی (تأمین غذای کافی و سالم) نباشند، اما ایران بهعلت شرایط آب و هوایی مناسب اگر نه همه مواد غذایی را، اما قادر است بخش اعظمی از غذای مورد نیاز مردم خود را تأمین و حتی صادرکننده آنها باشد، کمااینکه هماکنون در برخی محصولات باغی نظیر مرکبات و حتی صیفیجات صادرکننده هستیم.
تأمین غذایی سالم و کافی از ارکان سلامت است
رئیس فراکسیون امنیت غذایی مجلس شورای اسلامی یکی از ارکان سلامت را تأمین غذایی سالم برشمرد و افزود: حضرت امام خمینی (ره) در فرمایشاتی عنوان کردند اگر ۲ تا ۳ استان کشور کار کشاورزی را بهدرستی انجام دهند، میتوانند مواد غذایی مورد نیاز مردم را تأمین و حتی صادرکننده باشند.
زارعی با بیان اینکه مقام معظم رهبری هم در پیام نوروزی ۱۴۰۱ توجه جدی و خاصی به این موضوع داشتهاند، خاطر نشان کرد: با این وجود ما متأسفانه در اینباره کوتاهی کردیم بهطوریکه در سالهای نخست پس از پیروزی انقلاب اسلامی میزان تولید محصولات کشاورزی ۳۰ میلیون تن بود و امروز با گذشت حدود ۴۰ سال به ۱۲۰ میلیون تن رسیده است که این در شأن و تراز انقلاب اسلامی نیست.
وی افزود: این در حالی است که ما میتوانستیم با استفاده از همه ظرفیتهای موجود کشور و با تبدیل کشاورزی سنتی به کشاورزی دانشبنیان، میزان برداشت از سطح یا بهعبارتی ضریب بهرهوری را افزایش و میزان هزینه تمام شده برای کشاورز و مردم را کاهش دهیم.
با هزینهکرد ۷۰ تا ۸۰ هزار میلیارد تومانی طی ۲ سال کشور از واردات برنج بینیاز میشود
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی توضیح داد: هماکنون ایرانیان سالانه ۳ میلیون تن برنج مصرف میکنند که ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تن آن بالغ بر ۷۰ تا ۸۰ درصد نیاز کشور در داخل و عمدتاً در استانهای شمالی تولید میشود. بررسیهای کارشناسانه در کمیسیون کشاورزی مجلس نشان داده است که میتوان با هزینهکرد ۷۰ تا ۸۰ هزار میلیارد تومان طی ۲ سال نیاز به واردات برنج به کشور را برطرف کرد.
زارعی با بیان اینکه ۸۵ درصد نهادههای دام و طیور کشور هم از خارج تأمین میشود، افزود: ممکن است نتوانیم همه نهادههای دام و طیور مورد نیاز را در کشور تأمین کنیم اما قادریم میزان قابل توجهی از آن را در داخل تولید کنیم.
وی با بیان اینکه با وقوع جنگ میان روسیه و اوکراین مسئولان بیشتر به اهمیت امنیت غذایی پی بردند، گفت: در بحث بیولوژیکی هم موضوعاتی چون سموم کشاورزی و واردات محصولات آلوده اهمیت دارد که متأسفانه در برخی موارد بهعلت بیتوجهی در این زمینه ضربات جدی خوردهایم.
برگزاری همایش ملی امنیت غذایی با مشارکت مجلس و جهاد دانشگاهی تهران
زارعی در ادامه از برگزاری همایش ملی امنیت غذایی مشترک با سازمان جهاد دانشگاهی تهران خبر داد و گفت: هدف از برگزاری این همایش حساس کردن مسئولان به موضوع امنیت غذایی و استفاده از همه ظرفیتها در تأمین امنیت غذایی است، هماکنون همه مسائل اجتماعی به تأمین امنیت غذایی معطوف شده و بیتوجهی به آن نگرانیهای مردم را بههمراه داشته است.
به گزارش ایسنا، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با تأکید مجدد بر اینکه باید با افزایش ضریب بهرهوری و کاهش هزینه تولید به کمک مسایل فنی و دانشی در تولید غذای سالم و کافی بکوشیم، از اینکه ما هنوز نتوانستیم از ظرفیتهای کشاورزی نوین و دانشبنیان برای کاهش هزینه تولید استفاده کنیم، انتقاد کرد.
انتهای پیام
نظر شما :