نشست «فلسفه و توسعه» از مجموعه «نشستهای توسعه» برگزار میشود
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد دانشگاهی تهران، در این نشست دکتر محمدجواد صافیان، استاد فلسفه دانشگاه اصفهان و نویسنده کتاب «فلسفه و توسعه» و دکتر حسین شیخرضایی، استاد فلسفه مؤسسه حکمت و فلسفه ایران و از پژوهشگران و نویسندگان مهم این حوزه در کشور، چالشهای مهم فلسفه و توسعه در ایران را بررسی میکنند.
نشست «فلسفه و توسعه» در تاریخ چهارشنبه 11 بهمن 1402 از ساعت 14 در محل پژوهشکده مطالعات توسعه بهصورت حضور و مجازی برگزار میشود.
بررسی تحولات توسعه در مغرب زمین گویای آن است که مبانی اساسی توسعه در آنجا توسط فلاسفه و اندیشمندان مهم آن سرزمین بنیان نهاده شد و با افق گشایی توسط ایشان نسبت به ماهیت وجودی انسان و اساس زندگی، مبانی توسعه در ابعاد مختلف زندگی در آن کشورها زمینهسازی شد.
در واقع در مهد توسعهی دنیا، ابتدا تغییر و توسعه در اندیشه و تفکر رخ داد و سپس اثر خود را در سبک زندگی و شرایط محیطی زندگی ساکنین آن گذارد، در حالیکه این امر در بسیاری از دیگر کشورهای در حال توسعه، معکوس بود یعنی ابتدا توسعه و تغییر در سبک و روش زندگی رخ نمود و پس از آن در اندیشه و مبانی فکری تغییرات بنیادی اتفاق افتاد، اگرچه تلاقی این دو امر در همین کشورها نیز بر سرعت توسعه و تغییرات زندگی نیز افزود.
حال با این نگاه این پرسش اساسی مطرح میشود که آیا فلسفه بر توسعه مقدم و پیشنیاز آن است و آیا بدون تغییر در نگرش واندیشه میتوان به توسعه واقعی دست یافت یا خیر؟. خصوصاً در موضوع توسعه پایدار و توسعه متوازن، پرسش اساسی چنین مطرح میشود که چگونه ممکن است بدون مبانی فلسفی و اندیشهای به توسعه واقعی دست یافت؟
در حالی که فلسفه تأثیر مستقیمی بر زندگی افراد جامعه ندارد و در این دوران نیز شاهد برخی کشورها هستیم که بدون مبانی فلسفی شاهد توسعه دستوری و از بالا هستیم که اثرش را بر رفاه در زندگی افراد جامعه نیز گذارده است، این پرسش جدیتر میشود که ارتباط میان اندیشه فلسفی وتوسعه چیست و چگونه است؟ و چگونه میتوان با طرح ایدههای فلسفی در سیر توسعه یک کشور نقش ایفا کرد؟.
نشست «فلسفه و توسعه» در تاریخ چهارشنبه 11 بهمن 1402 از ساعت 14 در محل پژوهشکده مطالعات توسعه واقع در خیابان 16 آذر، خیابان ادوارد براون برگزار خواهد شد و از طریق لینک https://meet.google.com/hcs-jppp-hjw بهصورت مجازی قابل مشاهده است.
نظر شما :