خبر هماندیشی پژوهشی اداره کل ورزش و جوانان و عقد تفاهمنامه با جهاد دانشگاهی تهران
پژوهش بهعنوان پیشران توسعه پایدار است؛ مسئولان و مدیران باید به این باور رسیده و به نتایج آن عمل کنند.
دکتر جمال رحیمیان در نشست هماندیشی پژوهشی ورزش و جوانان استان تهران:
پژوهش بهعنوان پیشران توسعه پایدار است؛ مسئولان و مدیران باید به این باور رسیده و به نتایج آن عمل کنند.
رئیس سازمان جهاد دانشگاهی تهران در نشست هماندیشی پژوهشی ورزش و جوانان استان تهران تأکید کرد: باور مدیران ارشد و میانی و کارشناسان بهضرورت پژوهش و پژوهشهای مبتنی بر موضوعشناسی از الزامات حرکت کشور بهسوی توسعه پایدار است.
به گزارش گروه پژوهشی مطالعات اجتماعی و فرهنگی توسعه، در این نشست که 20 آذر به مناسبت هفته پژوهش با حضور مدیران حوزه پژوهش وزارت ورزش و جوانان و اداره کل ورزش و جوانان استان تهران همچنین سازمانهای پژوهشی همکار برگزار شد، به هماندیشی و تبادلنظر در مورد مسائل حوزه پژوهش بهویژه در استان تهران پرداخته شد.
رویکرد کیفی در پژوهشها ضمانت اجرایی طولانی مدت خواهد داشت.
در این جلسه، دکتر ارشدی مشاور مدیرکل ورزش و جوانان استان تهران، ضمن طرح مسئله چرایی کاربردی نبودن بسیاری از تحقیقات انجامشده در سطح کشور، تأکید کرد اداره کل تهران در همه زمینهها رویکرد کیفی را مدنظر دارد. در همین راستا برخی از پژوهشهای لازم، ضمانت اجرایی طولانیمدت خواهد داشت
عدم تبیین پژوهشهای اثر بخش در جامعه یکی از ضعفهای حوزه پژوهش
دکتر واعظی رئیس مرکز مطالعات راهبردی وزارت ورزش و جوانان نیز یکی از ضعفها در موضوع پژوهش را عدم تبیین پژوهشهایی دانست که میتوانند در جامعه اثربخش باشند و افزود: بهرهمندی از مطالعات انجامشده و استفاده از توانمندی سایر مراکز پژوهشی و تحقیقاتی، جزو اولویتهای کاری در این مرکز خواهد بود.
رئیس سازمان جهاد دانشگاهی تهران نیز حوزه پژوهش را ویترین جهاد دانشگاهی دانست که با پژوهشگاههای رویان، ابنسینا و پژوهشگاه علوم انسانی و همچنین 35 پژوهشکده در سطح کشور ازجمله پژوهشکده مطالعات توسعه سازمان جهاد دانشگاهی تهران در حوزهها و رشتههای مختلف فعالیت میکنند.
باور درونی و اشراف علمی مدیران و کارشناسان و باورپذیری مسئولان کشوربه کاربست نتایج پژوهش، الزامات پیشرانی پژوهش در توسعه کشور
دکتر رحیمیان در ادامه، پژوهش را پیشران توسعه پایدار کشور دانست و گفت ایفای نقش پژوهش در توسعه پایدار الزاماتی دارد که باید بدان توجه کرد. وی سه اصل مهم را ازجمله این الزامات دانست. اصل اول باور درونی مدیران و کارشناسان سازمانها به اهمیت و ضرورت پژوهش در حرکت رو به رشد جامعه است. اصل دوم موضوعشناسی بر اساس نیازسنجی درست از جامعه هدف است که توسط کارشناسان و مدیران آگاه و با اشراف علمی باید صورت گیرد. وی اصل سوم را به باور رساندن مسئولان و مدیران ارشد کشور به پیشران دانستن پژوهش در توسعه دانست تا از نتایج تحقیقات انجامشده در سیاستگذاریها و برنامهریزیهای کلان کشور استفاده کرده و به این نتایج پایبند باشند. وی همچنین وظیفه جهاد دانشگاهی را اجرای درست و نظارت بر حسن انجام طرحها دانست تا بتواند برای سازمانها کاربردی باشد.
ضرورت حاکم شدن نگرش اجتماعی به مسائل ورزشی، لازمه نگاه مدیریتی به ورزش کشور
دکتر بهروز نظری معاون پژوهشی پژوهشکده مطالعات توسعه نیز ورزش را یکی از محبوبترین حوزههای مورد اقبال مردم بهویژه دانشآموزان دانست. وی با طرح این مسئله که حضور رونالدو در ایران با استقبال زیادی از سوی مردم مواجه شد و بسیاری از مردم ایران از سلبریتیهای خارجی الگو میگیرند، این سنخ مواجهات را امری اجتماعی دانسته و پرداختن به این موضوعات را مستلزم دارابودن نگرش اجتماعی به حوزه ورزش کشور دانست که ضرورت دارد موردمطالعه قرارگرفته و در مدیران ورزشی تقویت شود.
گزارشهای سیاستی، حلقه مفقوده زنجیره پژوهش در کشور
در ادامه، مریم احمدی گیوی به ارائه آسیبشناسی اجمالی از حوزه پژوهش پرداخت. وی یکی از علل کاربردینبودن طرحهای پژوهشی انجامشده در کشور را نداشتن گزارشهای سیاستی در انتهای طرحهای مطالعاتی دانست. به باور این عضو شورای راهبردی جوانان اداره کل، گزارشهای راهبردی و سیاستی، حلقه مفقوده زنجیره پژوهش در کشور است که میتواند یافتههای پژوهشی را در قالب سیاستها، راهبردها، راهکارها و برنامههای عملیاتی در دسترس مدیران و کارشناسان قرار دهد.
انجام طرحهای پژوهشی متناسب با زیستبوم و نیازهای شهرستانهای استان و نیازمند اختصاص بودجه مناسب
عضو هیئتعلمی جهاد دانشگاهی همچنین بر ضرورت انجام طرحهای پژوهشی کیفی استان تهران متناسب با نیازهای زیستبوم شانزده شهرستان استان تهران تأکید کرد و گفت مسائل و نیازهای شهرستانهای استان نیز باید موردتوجه ویژه قرار گیرد. وی یادآور شد بودجه اندک اختصاصیافته پژوهشی اداره کل ورزش و جوانان نمیتواند به این نیازها پاسخ دهد و لذا انجام طرحها از نیازمحور شدن و کاربردی بودن دور میشود.
در پایان نشست، تفاهمنامههای منعقده با سازمان جهاد دانشگاهی تهران، پژوهشگاه علوم ورزشی و دانشگاه شهید رجایی به روسا یا نمایندگان آنها اعطا و از حسن همکاری این سازمانها تقدیر شد
همچنین از لیلا پهلوان افشار مدیر پژوهش و آموزش و دبیر شورای پژوهش اداره کل به خاطر تلاشهای ارزنده و حسن همکاری با سازمانها تقدیر به عمل آمد.
یادآور میشود این تفاهمنامه پیرو همکاریهای مستمر گروه پژوهشی مطالعات اجتماعی و فرهنگی توسعه پژوهشکده مطالعات توسعه با اداره کل ورزش و جوانان، با سازمان جهاد دانشگاهی تهران منعقد شده است.
نظر شما :